IZRADA PLANA RAZVOJA KLADOVA

Opština Kladovo

Opština Kladovo je pristupila izradi Plana razvoja za period od sedam godina. Ovaj proces će u Kladovu voditi Koordinacioni tim, sastavljen od predstavnika lokalne samouprave, ali će tokom procesa značajnu ulogu imati i ostali učesnici iz naše sredine okupljeni u Partnerski forum.

Partnerski forum je, kao primer dobre prakse širokog uključivanja zainteresovanih strana u proces planiranja i dobar instrument za konsultacije i stvaranje partnerstva, zamišljen da bude konsultativno telo za potrebe pripreme i praćenja sprovođenja dugoročnih planskih dokumenata, kao što je Plan razvoja jedinica lokalnih samouprava. Ovo telo pruža mogućnost okupanja i uključivanja predstavnika lokalne zajednice, privatnog i civilnog sektora u rad Tematskih radnih grupa. Partnerski forum, ovako zamišljen, ima značajnu ulogu u sprovođenju procesa konsultacija tokom izrade Plana razvoja, ali i kasnije u sprovođenju.

Izrada Plana razvoja se finansira iz sredstava Nemačko – srpske razvojne saradnje u okviru projekta „Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji“ koji sprovodi GIZ. Pružanje podrške pri izradi Plana razvoja realizuju Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj i Balkanski centar za regulatornu reformu, u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content