ИЗРАДА ПЛАНА РАЗВОЈА КЛАДОВА

Општина Кладово

Општина Кладово је приступила изради Плана развоја за период од седам година. Овај процес ће у Кладову водити Координациони тим, састављен од представника локалне самоуправе, али ће током процеса значајну улогу имати и остали учесници из наше средине окупљени у Партнерски форум.

Партнерски форум је, као пример добре праксе широког укључивања заинтересованих страна у процес планирања и добар инструмент за консултације и стварање партнерства, замишљен да буде консултативно тело за потребе припреме и праћења спровођења дугорочних планских докумената, као што је План развоја јединица локалних самоуправа. Ово тело пружа могућност окупања и укључивања представника локалне заједнице, приватног и цивилног сектора у рад Тематских радних група. Партнерски форум, овако замишљен, има значајну улогу у спровођењу процеса консултација током израде Плана развоја, али и касније у спровођењу.

Израда Плана развоја се финансира из средстава Немачко – српске развојне сарадње у оквиру пројекта „Подршка реформи јавне управе у процесу приступања Европској унији“ који спроводи GIZ. Пружање подршке при изради Плана развоја реализују Национална алијанса за локални економски развој и Балкански центар за регулаторну реформу, у сарадњи са Републичким секретаријатом за јавне политике.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content