DANI EVROPSKE BAŠTINE OD 20. DO 30. SEPTEMBRA

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo učestvovaće u obeležavanju manifestacije „Dani evropske baštine“, od 20. do 30. septembra, sa temom „Održivo nasleđe-Arheološko nasleđe Đerdapa“.

Na sedmom Međunarodnom simpozijumu „Arheologija, kulturno nasleđe i istorija“, Regionalnog muzeja „Gvozdena vrata“ u susednom gradu Drobeta Turnu Severin u Rumuniji, ova ustanova kulture predstaviće „Prezentaciju projekta Kazan Kult Kladovo“. Pored toga, učestovaće u organizovanim obilascima Arheološkog muzeja Đerdapa, tvrđave Fetislam, arheološkog lokaliteta sa ostacima Trajanovog mosta u Kostolu, Diane na Karatašu, ratnih memorijala opštine kao i biblioteke koja obeležava 75 godina od formiranja Narodne knjižnice i čitaonice a sve u susret važnom jubileju-150 godina od osnivanja čitalaštva na području naše opštine.

„Dani evropske baštine“ održavaju se svakog septembra. Kulturnu manifestaciju ustanovio je Savet Evrope 1991. godine, a obeležava se jednom godišnje u oko 50 država širom Evrope raznovrsnim programima s ciljem da se široj javnosti učini dostupnim jedinstvo i raznolikost kulturnog nasleđa.

Organizaciju programa i akcija ustanova kulture u lokalnim sredinama podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content