ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ ОД 20. ДО 30. СЕПТЕМБРА

Библиотека „Центар за културу“ Кладово учествоваће у обележавању манифестације „Дани европске баштине“, од 20. до 30. септембра, са темом „Одрживо наслеђе-Археолошко наслеђе Ђердапа“.

На седмом Међународном симпозијуму „Археологија, културно наслеђе и историја“, Регионалног музеја „Гвоздена врата“ у суседном граду Дробета Турну Северин у Румунији, ова установа културе представиће „Презентацију пројекта Казан Култ Кладово“. Поред тога, учестоваће у организованим обиласцима Археолошког музеја Ђердапа, тврђаве Фетислам, археолошког локалитета са остацима Трајановог моста у Костолу, Диане на Караташу, ратних меморијала општине као и библиотеке која обележава 75 година од формирања Народне књижнице и читаонице а све у сусрет важном јубилеју-150 година од оснивања читалаштва на подручју наше општине.

„Дани европске баштине“ одржавају се сваког септембра. Културну манифестацију установио је Савет Европе 1991. године, а обележава се једном годишње у око 50 држава широм Европе разноврсним програмима с циљем да се широј јавности учини доступним јединство и разноликост културног наслеђа.

Организацију програма и акција установа културе у локалним срединама подржало је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content