КЛАДОВО ДОБИЛО ПОЗИВ ЗА КОНКУРС „ЕУ ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕЂЕ И ТУРИЗАМ“

фото: ЕУ за културно наслеђе и туризам

Пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ објавио је нови позив за доделу бесповратних средстава, а намењен је пословним удружењима. Циљ је да се подрже креативне и иновативне идеје које ће допринети развоју туризма и подстаћи сарадњу малих и средњих предузећа у туристичком сектору. Конкурс обухвата девет општина и градова међу којима је и Кладово. Позив је отворен до 14. октобра ове године.

Основни циљ овог позива је да се подстакне локална и регионална сарадња између локалних предузетника који су окупљени у организацијама, асоцијацијама, удружењима или кластерима како би ојачали своје капацитете, унапредили и креирали нове туристичке производе, а све у складу са локалним обичајима, традицијом и културом. Пројекти који ће бити подржани на овом конкурсу треба да имају утицај на промовисање и стварање паметног, одрживог и инклузивног развоја у туризму што ће учинити да туризам буде значајан фактор регионалног развоја али и да добије одређене конкурентске предности, сазнајемо у „ЕУ за културно наслеђе и туризам“.

Кроз иновативна, креативна и одржива решења, што је циљ овог позива „ЕУ за културно наслеђе и туризам“, је да се подигне видљивост региона као атрактивне туристичке дестинације који би допринео целокупном економском развоју региона.

Укупан буџет овог позива за Пројекат је, како наводе у „ЕУ за културно наслеђе и туризам“, 250.000 евра, а максимални износ појединачног пројекта 50.000 евра. Позивом је обухваћено осам општина и градова Доњег Подунавља и Источне Србије-Смедерево, Пожаревац, Велико Градиште, Голубац, Мајданпек, Кладово, Неготин, Зајечар, као и општина Топола у Шумадији.

Пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ подржава развој туризма и промоцију културног наслеђа, са циљем подстицаја економског развоја и стварању нових пословних перспектива нарочито у руралним срединама. Пројекат финансирају Европска унија и Влада Савезне Републике Немачке, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content