ШАНСА ЗА ПОСАО „МОЈА ПРВА ПЛАТА“

Национална служба за запошљавање објавила је 22. августа Јавни позив за реализацију Програма подстицаја запошљавања младих „Моја прва плата“ у 2022. години. Циљ је да се подстакне оспособљавање младих и пружи подршка привреди у решавању проблема са недостатком кадрова. Пријављивање кандидата за Програм „Моја прва плата“ је од трећег до 31. октобра, а оспособљавање за рад је у децембру.

Програм ће омогућити да се у овој години до 10.000 младих средњег и високог образовања, до навршених 30 година живота, без радног искуства, оспособи за самосталан рад на конкретним пословима у приватном или јавном сектору. Програм се спроводи код послодаваца који су спремни да пруже шансу младим људима да стекну своја прва радна искуства, оспособљавајући их за самосталан рад према унапред утврђеном плану оспособљавања. Током девет месеци, млади ће уз ментора стећи прва радна искуства, примениће стечена знања, развиће нове вештине и унапредиће радне навике. Месечна новчана накнада за младе са средњим образовањем је 25.000, а са високим 30.000 динара.

Новак Поповић, саветник за запошљавање у НСЗ Кладово, каже да се „млади распитују за овај програм, а потом и региструју на портал. Прошле године око десет послодаваца је пружило шансу младима да стекну неко радно искуство. Према плану, прво се послодавци пријављују за програм и оглашавају позиције, а након тога кандидати бирају позиције на којима би желели да раде. Надамо се да ће одзив бити добар“, истиче Поповић.

Програм Владе Републике Србије „Моја прва плата“ спроводи Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање и социјална питања, Министарства финансија, Министарства омладине и спорта, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Привредне коморе Србије.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content