КВАЛИТЕТ ВОДЕ СА ЈАВНИХ ЧЕСМИ И ИЗВОРА

Испитивање квалитета воде за пиће са десет јавних чесми и извора у општини Кладово редовно обављају стручњаци Завода за јавно здравље “Тимок“ из Зајечара.

Резултати најновије анализе квалитета воде говоре да је вода исправна и да се може користити за пиће и припремање хране са артерске чесме у центру града, на плажи и са чесме код барака у Кладову, као и са каптираног извора код „Лолића“ у МЗ Костол.

Вода са каптираних извора „Марићевић“, „Пемци“ и „Војиновић“ у Кладову, са каптираног извора-сеоске чесме испод „Чуке“ у Подвршки и са артерске чесме у насељу Рит у Кладову је физичко-хемијски исправна, али не и микробиолошки због присуства стрептокока фекалног порекла и колиформних бактерија фекалног порекла и не препоручује се за пиће и припремање хране.

Не препоручује се ни вода за пиће и припремање хране са сеоске чесме „Ла фнтна“ у Малој Врбици јер је микробиолошки исправна, али не и физичко хемијски, због повећане концентрације нитрата, наводи Звездан Стефановић, инспектор за заштиту животне средине општине Кладово.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content