КЊИЖЕВНИ ОПУС ВИШЕСЛАВА ЖИВАНОВИЋА

Промоција збирке песама „Дунавски чардак“ Вишеслава Живановића, публицисте из Кладова, и књижевног стваралаштва „У потрази за златним руном“, у организацији Библиотеке „Центар за културу“ Кладово, биће одржано у среду, у 19 часова, на летњој позорници Библиотеке.

Дипломирани економиста и публициста, Вишеслав Живановић члан је Удружења књижевника Србије, учесник je многих стручних курсева, семинара, научних и историјских скупова. Његови књижевни радови објављивани су у бројним зборницима и часописима. Уредник је часописа „Зборник“ Књижевног круга Кладово, „Кључ истока“ и заједничког зборника „Песници Крајине и Кључа“. Учестовао је у изради десетине књижевних дела као уредник или рецензент. Самостално је објавио више књига.

О литерарном опусу говориће гости промоције Видак Масловарић, књижевни критичар, гл.и одг. уредник трибинског програма Удружења књижевника Србије, Адам Пуслојић, академик, песник и преводилац, Драгољуб Фируловић Џо, књижевник из Неготина и председник Уметничког удружења „Крајински круг“, Власта Младеновић, књижевник и уредник часописа за културу и друштвена питања и књижевност „Развитак“ и Жаклина Николић, директор Библиотеке „Центар за културу“ Кладово. Модератор је Сузана Михајловић Јовановић, а за пријатну атмосферу су задужени „Тамбураши са Дунава“.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content