KLADOVSKA PLAŽA MEĐU TOP 10 MESTA ZA KUPANJE

Renomirani beogradski dnevni list „BLIC“, plažu u Kladovu uvrstio je, između ostalih, u TOP 10 mesta za kupanje i uživanje u našoj zemlji. Ukoliko nemate vremena da otputujete negde dalje, u Srbiji postoje brojne plaže do kojih se može „skoknuti“ za vikend ili na nekoliko dana. Ako se izuzmu banje i sadržaji akva parkova i bazena, kako kažu, reke i jezera u Srbiji, dobra su alternativa za leto.

Jedna u nizu najlepših plaža u Srbiji-Kladovska peščana plaža, na obali Dunava, opremljena je suncobranima od trske. Plaža dugačka oko 1.000 metara nalazi se u centru grada i, kako kažu, dobro uređena. Podseća na more i zato je omiljeno mesto za sunčanje i kupanje.

U izjavi za pomenuti beogradski dnevni list, Slavoljub Maletić, pomoćnik predsednika opštine Kladovo, kaže da se u prethodnom periodu dosta ulagalo u turizam ovog kraja, da turisti rado dolaze, i naglašava da je ulazak na plažu besplatan i otvoren.

„U Kladovu letuju brojni turisti pošto su cene pristupačne. Svake godine uvećava se broj privatnih apartmana, a cene smeštaja se kreću od 1.000 do 1.200 dinara po danu. Na samoj obali Dunava su i dva hotela različitih kategorija. Plaža je lepo uređena. Imamo tri licencirana spasioca i trudimo se da sve bude bezbedno pa smo nedavno deo za najmlađe ogradili bovama“, kaže pomoćnik predsednika opštine Kladovo.

Sem plaže u Kladovu, prema pisanju beogradskog dnevnika, u TOP 10 mesta za kupanje i uživanje su Ada Ciganlija, Štrand u Novom Sadu, plaža u Sremskoj Mitrovici, Borsko jezero, Srebrno jezero, Ostrvo Ko Čang kod Sremskih Karlovaca, Palićko jezero, reka Gradac kod Valjeva i Krajkovačko jezero u opštini Merošina.

DSC_0028
DSC_8168
dsc_0050
plaza_kladovo
previous arrow
next arrow
Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content