КЛАДОВСКА ПЛАЖА МЕЂУ ТОП 10 МЕСТА ЗА КУПАЊЕ

Реномирани београдски дневни лист „BLIC“, плажу у Кладову уврстио је, између осталих, у ТОП 10 места за купање и уживање у нашој земљи. Уколико немате времена да отпутујете негде даље, у Србији постоје бројне плаже до којих се може „скокнути“ за викенд или на неколико дана. Ако се изузму бање и садржаји аква паркова и базена, како кажу, реке и језера у Србији, добра су алтернатива за лето.

Једна у низу најлепших плажа у Србији-Кладовска пешчана плажа, на обали Дунава, опремљена је сунцобранима од трске. Плажа дугачка око 1.000 метара налази се у центру града и, како кажу, добро уређена. Подсећа на море и зато је омиљено место за сунчање и купање.

У изјави за поменути београдски дневни лист, Славољуб Малетић, помоћник председника општине Кладово, каже да се у претходном периоду доста улагало у туризам овог краја, да туристи радо долазе, и наглашава да је улазак на плажу бесплатан и отворен.

„У Кладову летују бројни туристи пошто су цене приступачне. Сваке године увећава се број приватних апартмана, а цене смештаја се крећу од 1.000 до 1.200 динара по дану. На самој обали Дунава су и два хотела различитих категорија. Плажа је лепо уређена. Имамо три лиценцирана спасиоца и трудимо се да све буде безбедно па смо недавно део за најмлађе оградили бовама“, каже помоћник председника општине Кладово.

Сем плаже у Кладову, према писању београдског дневника, у ТОП 10 места за купање и уживање су Ада Циганлија, Штранд у Новом Саду, плажа у Сремској Митровици, Борско језеро, Сребрно језеро, Острво Ко Чанг код Сремских Карловаца, Палићко језеро, река Градац код Ваљева и Крајковачко језеро у општини Мерошина.

DSC_0028
DSC_8168
dsc_0050
plaza_kladovo
previous arrow
next arrow
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content