ЈУБИЛАРНА 40. „ЗЛАТНА БУЋКА ЂЕРДАПА“

силуета сома

Под покровитељством општине Кладово, од 8. до 10. августа, у Текији ће бити одржана јубиларна 40. „Златна бућка Ђердапа“, туристичка, спортска и риболовна манифестација, која из године у годину окупљa све више пецароша који сома лове специфичном направом „бућком“.

Колико су спретни у лову сома дрвеном направом „бућком“ показаће аласи из свих крајева наше земље, али и иностранства. Риболовци ће на Дунаву од раних јутарњих сати равномерним ударањем по површини воде изазивати сомове да се из дубине покрену ка површини воде. На крају такмичарског дела, сва риба иде на кантар, а онда се након мерења враћа у воду.

За оне највичније аласе, из буџета општине Кладово, обезбеђене су вредне награде-за освојено прво место у износу од 120.000 динара, друго 80.000 и за треће место 50.000 динара.

И ове године, богате награде добиће победници такмичења у кувању рибље чорбе, али и најлепше уређене окућнице.

Туристичка организација општине Кладово побринула се за богат културно-забавни програм за све учеснике и посетиоце најстарије манифестације у нашем крају. На централној бини, у петак ће у вечерњим сатима након локалног бенда наступити певач Ренато Хенц, док ће у суботу, после проглашења победника и доделе вредних награда, публику забављати домаћи бенд и естрадна звезда Стоја.

Златна бућка Ђердапа 2024. - сатница

фото: Туристичка организација општине Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content