ФОЛКЛОРАШИ КЛАДОВА И СИДНЕЈА НА ЛЕТЊОЈ СЦЕНИ ФЕТИСЛАМА

КУД „Полет“ из Кладова - плакат

На летњој сцени тврђаве Фетислам, у четвртак од 20 часова, биће одржан концерт два фолклорна ансамбла КУД „Полет“ из Кладова и фолклорне групе „Свети Сава“, Прве Српске Православне цркве из Сиднеја. Оба ансамбла ће на најлепши начин приказати публици како се негује култура и традиција наше земље. Кроз песму и игру приказаће 12 кореографија-из Пчиње, Лесковца, Босилеграда, Врања, западне Србије, Ниша, Црне Траве, Гламоча и Влашке игре. Целовечерњи концерт организују КУД „Полет“, Туристичка организација Кладово и Општина Кладово.

„Задовољство је што нам је, поред оволико градова, припала част да будемо домаћини нашим земљацима који живе далеко од своје матице. Ово је најлепши начин да се млади људи, који се баве овом врстом уметности, друже и склопе нова пријатељства. Сви смо свесни да је фолклор нешто вредно и најлакши пут да деца и млади очувају свој језик, културу и свој национални идентитет“, истиче Мирјана Милутиновић, председник друштва КУД „Полет“ Кладово.

Аустралијски фолклораши на својој вишедневној турнеји од 21 дан по Србији и Црној Гори, гостују поред Кладова, у Будви, Котору, Острогу, Чачку, Горњем Милановцу, Врњачкој Бањи, Крагујевцу, Александровцу, Нишу, Прокупљу, Белој Паланци, Београду, Новом Саду и Обреновцу.

Улаз је бесплатан.

фото: КУД „Полет“ Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content