РЕКОНСТРУКЦИЈА НИСКОНАПОНСКЕ МРЕЖЕ

електрични каблови

На подручју општине радници Електродистрибуције, Пословнице Кладово, реконструисали су нисконапонску мрежу и поставили бетонске стубове са новим кабловима у насељима Река, Велика Каменица, Речица и Манастирица. Реконструисан је и део вода за Пропазешће од 10кВ, где су уграђени нови стубови са ногавицама, а у планинском делу засеока Чесма и Ђуришино Гувно постављени су нови стубови са СКС каблом. Вредност комплетне реконструкције је 51,31 милион динара. Тренутно се изводе радови на две нове трафо станице од 10/04кВ – у кругу болнице за онкологију (вредност радова 10,7 милиона динара) и у обданишту у Кладову (вредност радова 6,5 милиона динара).

У плану је и реконструкција нисконаменске мреже на подручју Кладова, и то у делу насеља Рит, у улицама Ритска, Мирочка, Сутјеска, Смедеревска и Солунска, као и у насељима Горње Буторке и Осојна.

Такође, планирана је и реконструкција далековода од 10кВ, замена свих дрвених стубова бетонским, проводника и остале опреме у огранку за репетитор Кулма, изводу за Купузиште, огранку за Голо Брдо 1 и 2, за Планиницу, Дурак, Штрбац и Чесму, огранку за Килому, Алин и Бељан као и за Велики Пепео и завршетак реконструкције Пропазешћа. Укупна дужина водова је 90 километара. У оквиру реконструкције 10кВ водова биће уграђена и аутоматска опрема са даљинском командом ради лакшег лоцирања деоница у квару и смањивања броја купаца који би у случају квара остали без електричне енергије.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content