ДЕЧЈЕ АНСАМБЛЕ АКУД „ПОЛЕТ“ ОЧЕКУЈЕ РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

АКУД “Полет” Кладово

Дечја смотра фолклорних ансамбала Србије Зајечарског, Борског и Нишавског округа, у организацији КУД-а “Соко” из Сокобање, одржана је 20. априла, где се окупило 15 дечјих фолклорних група са више од 500 учесника. Након дефилеа бањским шеталиштем, мали фолклораши представили су се публици на Летњој позорници „Врело“. Чланови АКУД-а “Полет” Кладово наступили су са два дечја ансамбла, и остварили пласман за републичко такмичење дечјих фолклорних ансамбала које ће се одржати 8. јуна у Аранђеловцу.

На сцени су се смењивали фолклораши из Зајечара, Бора, Књажевца, Ниша, Нишке бање, Сокобање, Алексинца и Гаџиног Хана. Мали фолклораши, који су се такмичили у две категорије од I до IV разреда и од V до VIII разреда, представили су се у најлепшем светлу. Жирију није било нимало лако, јер су оцењивали овладавање културом покрета, техничку оспособљеност, доживљај игре, уиграност играча, уредност костима играча и богаство садржаја кореографије.

„Поносни смо на наше младе чланове. Убедљиво смо победили са оба ансамбла и побрали најбоље оцене од стране жирија, и самим тим остварили пласман за републичко надметање. Визија нашег друштва је посвећеност деци и омладини и њеној културној едукацији, враћању правим уметничким вредностима која се огледа у традиционалној култури. Улога ангажованих лица јe да и убудућe својом крeативношћу и својим сопствeним снагама крeира програмe на високом културном нивоу и прeзeнтујe аудиторијуму не само у нашој општини већ и ширe“, каже Мирјана Милутиновић, председник АКУД „Полет“ Кладово.

АКУД “Полет” Кладово
АКУД “Полет” Кладово
АКУД “Полет” Кладово
polet_3
polet_2
polet_1
previous arrow
next arrow
фото: АКУД „Полет“ Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content