DEČJE ANSAMBLE AKUD „POLET“ OČEKUJE REPUBLIČKO TAKMIČENJE

AKUD “Polet” Kladovo

Dečja smotra folklornih ansambala Srbije Zaječarskog, Borskog i Nišavskog okruga, u organizaciji KUD-a “Soko” iz Sokobanje, održana je 20. aprila, gde se okupilo 15 dečjih folklornih grupa sa više od 500 učesnika. Nakon defilea banjskim šetalištem, mali folkloraši predstavili su se publici na Letnjoj pozornici „Vrelo“. Članovi AKUD-a “Polet” Kladovo nastupili su sa dva dečja ansambla, i ostvarili plasman za republičko takmičenje dečjih folklornih ansambala koje će se održati 8. juna u Aranđelovcu.

Na sceni su se smenjivali folkloraši iz Zaječara, Bora, Knjaževca, Niša, Niške banje, Sokobanje, Aleksinca i Gadžinog Hana. Mali folkloraši, koji su se takmičili u dve kategorije od I do IV razreda i od V do VIII razreda, predstavili su se u najlepšem svetlu. Žiriju nije bilo nimalo lako, jer su ocenjivali ovladavanje kulturom pokreta, tehničku osposobljenost, doživljaj igre, uigranost igrača, urednost kostima igrača i bogastvo sadržaja koreografije.

„Ponosni smo na naše mlade članove. Ubedljivo smo pobedili sa oba ansambla i pobrali najbolje ocene od strane žirija, i samim tim ostvarili plasman za republičko nadmetanje. Vizija našeg društva je posvećenost deci i omladini i njenoj kulturnoj edukaciji, vraćanju pravim umetničkim vrednostima koja se ogleda u tradicionalnoj kulturi. Uloga angažovanih lica je da i ubuduće svojom kreativnošću i svojim sopstvenim snagama kreira programe na visokom kulturnom nivou i prezentuje auditorijumu ne samo u našoj opštini već i šire“, kaže Mirjana Milutinović, predsednik AKUD „Polet“ Kladovo.

AKUD “Polet” Kladovo
AKUD “Polet” Kladovo
AKUD “Polet” Kladovo
polet_3
polet_2
polet_1
previous arrow
next arrow
foto: AKUD „Polet“ Kladovo
Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content