У СУСРЕТ СВЕТСКОМ ДАНУ ЗДРАВЉА

Светски дан здравља

Поводом Светског дана здравља, који се обележава 7. априла, Црвени крст Кладово је у сарадњи са Здравственим центром „Кладово“, организовао код Дома омладине за све заинтересоване пролазникe акцију мерења крвног притиска, проверу нивоа шећера у крви, али и презентацију пружања Прве помоћи.

Под слоганом овогодишњег обележавања Светског дана здравља „Моје здравље, моје право“, шаље се порука становништву о поштовању права на здравље сваког појединца у друштвеној заједници. То значи да у сваком тренутку становништво треба да има довољно информација о здрављу, али и доступним услугама, како би се повело рачуна о сопственом здрављу, али и здрављу свих чланова породице. Осим тога, грађани имају право на приступ безбедној води за пиће, чистијем ваздуху, правилној исхрани, на достојно становање, услове рада и, уопште, здраво животно окружење, поручују из Црвеног крста Кладово.

Светски дан здравља
Светски дан здравља
Светски дан здравља
Светски дан здравља
svetski_dan_zdravlja_4
svetski_dan_zdravlja_3
svetski_dan_zdravlja_2
svetski_dan_zdravlja_1
previous arrow
next arrow
фото: Црвени крст Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content