КУЛТУРНА ДЕШАВАЊА ЗА ОВУ НЕДЕЉУ

културна дешавања

У Дому културе кладовљане очекује, ове недеље, богат културни програм. У уторак ће бити приказан дечји анимирани и домаћи играни филм, обележиће се Међународни дан књиге за децу, а у четвртак крушевачки дуо извешће комедију.

У уторак на биоскопском репертоару је пројекција дечјег филма „Баба Јага”, од 16 часова. Најмлађа публика уживаће у анимираном синхорнизованом филму „Баба Јага“, где у колиби крај мочваре живи риђокоса вештица Јага заједно са својим мачком проналазачем и веселим кућним вилењацима.

Љубитељи седме уметности имаће прилику да у два термина, од 18 и од 20:30 сати, погледају домаћу драму, „Руски конзул“, у режији Мирослава Лекића. У филму играју Паулина Манов, Светозар Цветковић, Висар Висхка, Даница Радуловић, Нада Мацанковић, Енвер Петровци, Љубиша Савановић, Жарко Лаушевић, Петар Зекавица, Небојша Дугалић и други.
Улазнице за све биоскопске представе продају се на дан пројекције, сат времена пред почетак, на благајни биоскопа по цени од 400 динара.

Међународни дан књиге за децу обележава се 2. априла. Поводом овог дана Библиотека „Центар за културу“ Кладово у сарадњи са традиционалним пријатељима културе, Јавним предузећем Национални парк „Ђердап“ из Доњег Милановца, приређује едукативну радионицу „Ђердапске пустоловине“ за љубитеље читања и чуваре природе, најмлађе кориснике библиотеке. Дружење је заказано за уторак, 2. април, од 10.00 до 12.00 часова, у галерији Библиотеке у Кладову. Радионицом руководе у име ЈП Национални парк „Ђердап“ Сара Станковић, стручни сарадник за заштиту и унапређење флоре и вегетације и Марија Миленковић Србуловић, стручни сарадник за едукацију.

Међународни дан књиге за децу установљен је 1967.године на основу одлуке УНЕСКА како би се деци послала порука о важности развијања љубави према писаној речи. Прославља се на дан рођења Ханса Кристијана Андерсена, творца многих бајки које су обележиле детињство генерација деце широм планете.

У четвртак гостује дуо „Крушевац гето“, Никола Тришић-Триша и Никола Миленковић-Чами, који свакодневно засмејава неколико стотина хиљада пратилаца на друштвеним мрежама. Комедија „Ташта не прашта“, биће изведена у четвртак 4. априла, од 19 часова. Цена улазнице је 800 динара.

филмски репертоар
Ђердапска пустоловина
Ташта не прашта
plakat_3
plakat_1
plakat_2
previous arrow
next arrow

фото: Библиотека „Центар за културу“ Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content