VESTI IZ KULTURE

predstavljanje novih knjiga

U Biblioteci „Centar za kulturu“ Kladovo, u sredu i četvrtak, biće predstavljene knjige domaćih autora i to Jasmine Ninkov „Nova biblioteka-inovativnost i socijalna uloga biblioteka“, i pisca za decu, Stefana Tićmija „Guguto memeto“.

U sredu od 19 časova, kladovskoj publici svoju knjigu predstaviće Jasmina Ninkov, diplomirani politikolog i diplomirani bibliotekar savetnik, direktorka Biblioteke grada Beograda. Rukovodilac je brojnih domaćih projekata i aktivni učesnik međunarodnih projekata u oblasti digitalizacije, kulturne baštine i korišćenja novih tehnologija u posredovanju kulturnih sadržaja. Autor je mnogih stručnih tekstova i knjiga.

U susret obeležavanju Međunarodnog dana knjige za decu, biblioteka svojim najmlađim korisnicima predstavlja pisca za decu, Stefana Tićmija sa njegovim najnovijim romanom „Guguto memeto”, u četvrtak 28. marta, u 11.00 sati.

Stefan Mitić poznat je pod pseudonimom Tićmi i, kako kažu u kladovskoj ustanovi kulture, oduševljava čitaoce svojim najnovijim romanom „Guguto memeto“. Poznat po svojim maštovitim pričama, ovog puta je stvorio delo koje povezuje svetove dečje i odrasle mašte. Prema ovoj priči snimljen je film u režiji Branimira Stošića Ježe, koji je na prošlogodišnjem festivalu Zlatna mimoza u Herceg Novom proglašen za najbolji studentski film.

Široj javnosti poznat je kao osoba koja je prva prevela poeziju na znakovni jezik, prilagođenu gluvim osobama, zahvaljujući divnim ljudima iz Udruženja gluvih i nagluvih u Nišu. Predsednik je Omladinskog kluba „Ančiki – OKAN“, neprofitne organizacije u naselju Ančiki, u kojem je, zajedno sa svojim drugarima, od propale kućice napravio malu besplatnu biblioteku sa više od 5.000 knjiga.

foto: Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content