ВЕСТИ ИЗ КУЛТУРЕ

представљање нових књига

У Библиотеци „Центар за културу“ Кладово, у среду и четвртак, биће представљене књиге домаћих аутора и то Јасмине Нинков „Нова библиотека-иновативност и социјална улога библиотека“, и писца за децу, Стефана Тићмија „Гугуто мемето“.

У среду од 19 часова, кладовској публици своју књигу представиће Јасмина Нинков, дипломирани политиколог и дипломирани библиотекар саветник, директорка Библиотеке града Београда. Руководилац је бројних домаћих пројеката и активни учесник међународних пројеката у области дигитализације, културне баштине и коришћења нових технологија у посредовању културних садржаја. Аутор је многих стручних текстова и књига.

У сусрет обележавању Међународног дана књиге за децу, библиотека својим најмлађим корисницима представља писца за децу, Стефана Тићмија са његовим најновијим романом „Гугуто мемето”, у четвртак 28. марта, у 11.00 сати.

Стефан Митић познат је под псеудонимом Тићми и, како кажу у кладовској установи културе, одушевљава читаоце својим најновијим романом „Гугуто мемето“. Познат по својим маштовитим причама, овог пута је створио дело које повезује светове дечје и одрасле маште. Према овој причи снимљен је филм у режији Бранимира Стошића Јеже, који је на прошлогодишњем фестивалу Златна мимоза у Херцег Новом проглашен за најбољи студентски филм.

Широј јавности познат је као особа која је прва превела поезију на знаковни језик, прилагођену глувим особама, захваљујући дивним људима из Удружења глувих и наглувих у Нишу. Председник је Омладинског клуба „Анчики – ОКАН“, непрофитне организације у насељу Анчики, у којем је, заједно са својим другарима, од пропале кућице направио малу бесплатну библиотеку са више од 5.000 књига.

фото: Библиотека „Центар за културу“ Кладово

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content