ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ПРОТИВГРАДНИМ СТРЕЛЦИМА

стрелци - потписивање уговора

У сали Скупштине општине Кладово представници Републичког Хидрометеоролошког завода са радарског центра „Црни врх“ потписали су уговоре о раду са 14 противградних стрелаца наше општине, за ангажовање у периоду од 15. априла до 15. октобра.

Стрелци за рад у сезони од РХМЗ-а добијају месечну накнаду од пет хиљада динара, а општина Кладово из буџета дотира по 10 хиљада динара за месечне трошкове стрелаца настале за време рада на лансирним станицама у периоду ангажовања.

Од 12 лансирних станица, биће активно седам станица на којима ће бити ангажована по два стрелца. Противградне станице у Рткову, Купузишту и Великој Каменици нису у функцији због недостатка стрелаца, док станице у Киломи и Реци не раде због лошег стања објеката.

стрелци - потписивање уговора

фото: Општина Кладово

Заинтересовани грађани који желе да раде као стрелци, на противгрдним станицама у Рткову, Купузишту и Великој Каменици, неопходне информације могу да добију у Општинској управи Кладово, истиче Гордана Грамић, руководилац одељења за привреду, друштвене делатности и локални економски развој општине Кладово.

Ракета за противградну заштиту биће довољно, свака лансирна станица имаће, као и лане, по 11 противградних ракета, а радио станице ће, пре почетка сезоне, бити проверене.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content