VESTI IZ POLJOPRIVREDE

poljoprivreda

Poljoprivredni proizvođači koji gorivo sipaju sa NIS-ovom karticom za poljoprivrednike, po ceni od 179 dinara, ukoliko su dostigli limit od 100 litara po hektaru prijavljene površine u eAgraru, a najviše do 100 hektara, neće biti u mogućnosti da nastave da kupuju gorivo po navedenoj ograničenoj ceni.

Uredbom o ograničenju visine cena derivata nafte, koja je stupila na snagu 27. januara 2024. godine, Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad je na svojim benzinskim stanicama, uz upotrebu kartica izdatih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, stavila u promet derivat EVRO DIZEL po maksimalnoj maloprodajnoj ceni od 179 dinara po litru.

Maksimalna količina goriva koju poljoprivrednici mogu kupiti, po navedenoj nižoj ceni, je do 100 litara po hektaru, za površine upisane u Registru poljoprivrednih gazdinstava na dan stupanja na snagu uredbe, a najviše do 100 hektara za zasejane, odnosno zasađene površine obradivog poljoprivrednog zemljišta pod odgovarajućim biljnim kulturama, navodi se u saopšenju resornog ministarstva.

poljoprivreda

Rok za podnošenje prijava za Treći javni poziv Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije, produžen je do 1.aprila.

Ukupna vrednost sredstava za Treći javni poziv iznosi 750 miliona dinara, a namenjen je agregatorima, odnosno preduzetnicima, privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama, koji proizvode primarne poljoprivredne proizvode ili vrše otkup od primarnih poljoprivrednih proizvođača, prerađuju ih i plasiraju na tržište. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja i Tim za realizaciju projekta, na ovaj način žele da omoguće svima, koju su iskazali zainteresovanost za javni poziv, da podnesu prijave.

Prijave se podnose na sajtu Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije i na sajtu Uprave za agrarna plaćanja, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content