ВЕСТИ ИЗ ПОЉОПРИВРЕДЕ

пољопривреда

Пољопривредни произвођачи који гориво сипају са НИС-овом картицом за пољопривреднике, по цени од 179 динара, уколико су достигли лимит од 100 литара по хектару пријављене површине у еАграру, а највише до 100 хектара, неће бити у могућности да наставе да купују гориво по наведеној ограниченој цени.

Уредбом о ограничењу висине цена деривата нафте, која је ступила на снагу 27. јануара 2024. године, Нафтна индустрија Србије а.д. Нови Сад је на својим бензинским станицама, уз употребу картица издатих регистрованим пољопривредним газдинствима, ставила у промет дериват ЕВРО ДИЗЕЛ по максималној малопродајној цени од 179 динара по литру.

Максимална количина горива коју пољопривредници могу купити, по наведеној нижој цени, је до 100 литара по хектару, за површине уписане у Регистру пољопривредних газдинстава на дан ступања на снагу уредбе, а највише до 100 хектара за засејане, односно засађене површине обрадивог пољопривредног земљишта под одговарајућим биљним културама, наводи се у саопшењу ресорног министарства.

пољопривреда

Рок за подношење пријава за Трећи јавни позив Пројекта конкурентне пољопривреде Србије, продужен је до 1.априла.

Укупна вредност средстава за Трећи јавни позив износи 750 милиона динара, a намењен је агрегаторима, односно предузетницима, привредним друштвима и земљорадничким задругама, који производе примарне пољопривредне производе или врше откуп од примарних пољопривредних произвођача, прерађују их и пласирају на тржиште. Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управа за аграрна плаћања и Тим за реализацију пројекта, на овај начин желе да омогуће свима, коју су исказали заинтересованост за јавни позив, да поднесу пријаве.

Пријаве се подносе на сајту Пројекта конкурентне пољопривреде Србије и на сајту Управе за аграрна плаћања, наводи се у саопштењу Министарства пољопривреде.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content