LOKALNI AKCIONI PLAN ZAPOŠLJAVANJA 2024.-2026.

rukovanje

Opština Kladovo je za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja iz budžeta opredelila 10 miliona dinara za 2024. godinu koliko će, prema planu, biti izdvojeno i za naredne dve godine. Lokalna samouprava je, u cilju smanjenja nezaposlenosti, sa dobrom praksom nastavila i ove godine i za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja opredelila dva miliona dinara više nego prethodne godine.

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za period 2024.-2026. predložene su sledeće mere i aktivnosti: poboljšanje položaja mladih na tržištu rada kroz realizaciju prakse, odnosno, osposobljavanja mladih nezaposlenih lica za samostalni rad, subvencionisano zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih i javni radovi.

Opština Kladovo je za osposobljavanje mladih za samostalni rad opredelila 2 miliona dinara, za realizaciju javnih radova 6,7 miliona dinara, a za subvencionisano zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih 1,3 miliona dinara, što predstavlja učešće lokalne samouprave u sufinansiranju ove aktivnosti.

Realizaciju LAPZ 2024-2026 sprovešće opština Kladovo i Nacionalna služba za zapošljavanje-filijala Bor, na osnovu raspisanih javnih poziva.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content