ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗАПОШЉАВАЊА 2024.-2026.

руковање

Општина Кладово је за реализацију мера активне политике запошљавања из буџета определила 10 милиона динара за 2024. годину колико ће, према плану, бити издвојено и за наредне две године. Локална самоуправа је, у циљу смањења незапослености, са добром праксом наставила и ове године и за реализацију мера активне политике запошљавања определила два милиона динара више него претходне године.

Локалним акционим планом запошљавања за период 2024.-2026. предложене су следеће мере и активности: побољшање положаја младих на тржишту рада кроз реализацију праксе, односно, оспособљавања младих незапослених лица за самостални рад, субвенционисано запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих и јавни радови.

Општина Кладово је за оспособљавање младих за самостални рад определила 2 милиона динара, за реализацију јавних радова 6,7 милиона динара, а за субвенционисано запошљавање лица из категорије теже запошљивих 1,3 милиона динара, што представља учешће локалне самоуправе у суфинансирању ове активности.

Реализацију ЛАПЗ 2024-2026 спровешће општина Кладово и Национална служба за запошљавање-филијала Бор, на основу расписаних јавних позива.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content