KULTURNI VODIČ ZA OVU NEDELJU

deca, leto

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo, ove nedelje priređuje bogat kulturni program namenjen mlađoj, ali i starijoj populaciji. Na programu su projekcija domaćeg dečjeg filma, radionica i tribina.

Danas 21. februara od 18 časova, u holu Biblioteke, je besplatna projekcija dečjeg filma o odrastanju i pomirenju „Leto kad sam naučila da letim“, po istoimenom romanu književnice Jasminke Petrović, i u režiji Radivoja Raše Andrića. Sem filma, predviđen je i razgovor sa nekim od autora.

U četvrtak 22. februara, od 10 sati, biće održana radionica inspirisana istim filmom, pod nazivom „Zima kad nam je bilo leto“. U zavisnosti od interesovanja učesnika, radionica bi trajala od 90 do 180 minuta. Potrebno je da učesnici sa sobom ponesu „morske rekvizite“, peškire, peraja, kofer ili šešir, kako bi osmislili jedno idealno leto, a nakon toga, će sve slikati mobilnim telefonom i prirediti izložbu. Radionica se organizuje u saradnji sa Forumom ZFD, a vodiće je Ana Pejović, projektna menadžerka, i rediteljka i dramska pedagoškinja, Ivana Bogićević Leko.

Petak je rezervisan za tribinu i razgovor sa prof.dr Zoricom Tomić, kulturologom, sociologom kulture, publicistom i kolumnistom. U holu Biblioteke, od 19 časova, razgovaraće se na zadate teme – zašto se ne razumemo, kako preživeti (tešku) komunikaciju…. Ulaz je besplatan.

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content