КУЛТУРНИ ВОДИЧ ЗА ОВУ НЕДЕЉУ

деца, лето

Библиотека „Центар за културу“ Кладово, ове недеље приређује богат културни програм намењен млађој, али и старијој популацији. На програму су пројекција домаћег дечјег филма, радионица и трибина.

Данас 21. фебруара од 18 часова, у холу Библиотеке, је бесплатна пројекција дечјег филма о одрастању и помирењу „Лето кад сам научила да летим“, по истоименом роману књижевнице Јасминке Петровић, и у режији Радивоја Раше Андрића. Сем филма, предвиђен је и разговор са неким од аутора.

У четвртак 22. фебруара, од 10 сати, биће одржана радионица инспирисана истим филмом, под називом „Зима кад нам је било лето“. У зависности од интересовања учесника, радионица би трајала од 90 до 180 минута. Потребно је да учесници са собом понесу „морске реквизите“, пешкире, пераја, кофер или шешир, како би осмислили једно идеално лето, а након тога, ће све сликати мобилним телефоном и приредити изложбу. Радионица се организује у сарадњи са Форумом ЗФД, а водиће је Ана Пејовић, пројектна менаџерка, и редитељка и драмска педагошкиња, Ивана Богићевић Леко.

Петак је резервисан за трибину и разговор са проф.др Зорицом Томић, културологом, социологом културе, публицистом и колумнистом. У холу Библиотеке, од 19 часова, разговараће се на задате теме – зашто се не разумемо, како преживети (тешку) комуникацију…. Улаз је бесплатан.

Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content