ПОЉОПРИВРЕДНИ САВЕТОДАВЦИ ИЗ НЕГОТИНА У НАШОЈ ОПШТИНИ

пољопривредни саветодавци

Стручњаци Пољопривредне саветодавне и стручне службе Неготин, у сали СО Кладово, помагали су пољопривредним произвођачима да обнове регистрацију својих газдинстава, али и поднесу захтеве за субвенције путем портала еАграр. Осим тога, саветодавци су одговарали на питања пољопривредника и говорили о тренутним и будућим подстицајима у пољопривреди.

Владица Стефановић, саветодавац за ратарство и повртарство у ПССС Неготин, истиче да пољопривредници треба да изврше обнову газдинства за текућу годину, а онда и поднесу захтеве за подстицаје.

„Први подстицаји су за биљну производњу од 18 хиљада по хектару. Приликом доласка код нас потребно је да знају на којој парцели имају засновану биљну културу за ову годину или ће је тек засновати, као и свој телефон или личну карту преко које можемо да приступимо газдинству, односно, порталу еАграр како би им помогли. Контрола путем случајног узорка рађена је прошле, а биће и ове у Борском округу. Од око 100 људи, код већине су били неисправни подаци. Они ће пет година бити у пасивном стању и неће остварити никаква права и субвенције у пољопривреди. Ове године најављене су 10 пута веће контроле. Савет пољопривредним произвођачима је да кући погледају своје планове али и на порталу геоСрбије како би видели која се парцела где налази, јер по томе знају шта је посејано. Суштина је да држава зна колико има резерви пшенице, кукуруза и сунцокрета и на шта може да рачуна ове године“, рекла је Стефановић.

Саветодавци ПССС Неготин, у петак 9. фебруара, помагаће пољопривредницима у обнови регистрације у Корбову у сали дома у 10 часова, али и житељима Милутиновца и Вајуге. У понедељак ова служба дежураће у Великој Врбици, у сали дома од 10 сати, и помагаће мештанима Велике и Мале Врбице и Костола.

пољопривредни саветодавци
пољопривредни саветодавци
пољопривредни саветодавци
poljoprivredni_savetnici_1
poljoprivredni_savetnici_2
poljoprivredni_savetnici_3
previous arrow
next arrow
фото: ТВ Кладово
Подели ову страну
Translate »
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”). View more
У реду
Skip to content