Дневни информатор 27.10.2022.

ДНЕВНИ ИНФОРМАТОР ДОГАЂАЈА И ПОЈАВА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ КЛАДОВО
до 08,00 часова, дана 27.10.2022. године

ВАТРОГАСНО СПАСИЛАЧКА ЈЕДИНИЦА КЛАДОВО
Екипа ВСЈ Кладово, у саставу 2 припадника са 1 возилом, интервенисала је у периоду од 18.14-21.30 часова на гашењу пожара који је, у атару Велике Каменице, захватио траву и ниско растиње на површини од 7 ха.

ИЗВЕШТАЈ ЗДРАВСТВЕНОГ ЦЕНТРА КЛАДОВО
Према подацима Здравственог центра Кладово од 27.10.2022.године, у општини Kладово је укупно позитивних 6172 пацијената (од почетка пандемије COVID-19). Од тога је 128 особа преминуло а 6042 особа је излечено. Тренутно су активно оболела 2 лица.
У ДЗ Kладово дана 26.10.2022. године није било вакцинисаних особа.

ИЗВЕШТАЈ ЈП “ЈЕДИНСТВО” КЛАДОВО
Због квара на мрежи, без воде су синоћ остали потрошачи у делу насеља Текија. Радови су у току и отклањање квара се очекује током дана (оквирно до 12 часова).
За данас, у периоду од 10.00-12.00 часова, предвиђени су радови у насељу Мала Врбица, тако да, у зависности од ситуације на терену, постоји могућност искључења потрошача са мреже.

САОПШТЕЊЕ О ПОЧЕТКУ ГРЕЈНЕ СЕЗОНЕ
Одлагање топлих проба и почетак грејне сезоне на територији општине Кладово узроковано је високим спољним температурама. Сви послови око почетка грејне сезоне су координирани са Штабом за ванредне ситуације, локалном самоуправом и Пословним Удружењем “Топлане Србије”, као и у осталим градовима у Србији. Припрема за почетак грејне сезоне, односно такозване “топле пробе система” планиране су за 28.10.2022.год. Обзиром да је систем испоруке топлотне енергије аутоматизован, на високим спољним температурама термо вентили у подстаницама не дозвољавају проток топле воде, те није било могуће извршити потпуну проверу система. Што се тиче корисника у Кладову, наплата испоручене топлотне енергије врши се мерењем протока топлотне енергије, тако да за октобар месец, уколико не буде потрошње, неће бити ни фактурисања варијабилног утрошка. Из робних резерви Републике Србије је јавном предузећу “Јединство” Кладово одобрена транша од 150т мазута.

 

Подели ову страну
Драги посетиоци, ради исправног рада и побољшања корисничког искуства овај сајт користи колачиће (енг. “cookies”).
У реду