VATROGASCI I DECA KOD DOMA OMLADINE

Vatrogasno odeljenje iz Kladova danas je na platou kod Doma omladine priredilo za najmlađe demonstraciju taktičko-tehničkih vežbi u kojoj su, uz promotivnu filmsku projekciju, objašnjavali kako postupaju kada neko područje zadesi zemljotres, požar ili poplave. Država Srbija i Ministarstvo ulažu ogromne napore a lokalna samouprava je kupila jedno vatrogasno vozilo. Na taj način smo želeli da pokažemo ovim hrabrim momcima da imamo dobru volju i želimo da kao lokalna samouprava stanemo iza njih, rekao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine, rekao je da „moramo da podignemo svest kod ljudi jer požari se dešavaju. Svi moramo da pomognemo vatrogasnom društvu u saniranju i posledicama požara. Oni su svakodnevno na terenu i vidimo koliki je njihov trud da se sačuva imovina opštine Kladovo“.

Cela ova nedelja predviđena je za druženje sa decom i upoznavanje sa dužnostima vastrogasno-spasilačke brigade. Danas, možda najveću pažnju i oduševljenje najmlađih privukla su parkirana vozila vatrogasnog odeljenja koja koriste na terenu-džipovi sa opremom, kvad, motorni čamac za vodu i „zip lajn“.

vatrogasci_4
vatrogasci_5
vatrogasci_3
vatrogasci_6
vatrogasci_2
vatrogasci_1
previous arrow
next arrow
Podeli ovu stranu
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”).
U redu