KLADOVO DOBILO POZIV ZA KONKURS „EU ZA KULTURNO NASLEĐE I TURIZAM“

foto: EU za kulturno nasleđe i turizam

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ objavio je novi poziv za dodelu bespovratnih sredstava, a namenjen je poslovnim udruženjima. Cilj je da se podrže kreativne i inovativne ideje koje će doprineti razvoju turizma i podstaći saradnju malih i srednjih preduzeća u turističkom sektoru. Konkurs obuhvata devet opština i gradova među kojima je i Kladovo. Poziv je otvoren do 14. oktobra ove godine.

Osnovni cilj ovog poziva je da se podstakne lokalna i regionalna saradnja između lokalnih preduzetnika koji su okupljeni u organizacijama, asocijacijama, udruženjima ili klasterima kako bi ojačali svoje kapacitete, unapredili i kreirali nove turističke proizvode, a sve u skladu sa lokalnim običajima, tradicijom i kulturom. Projekti koji će biti podržani na ovom konkursu treba da imaju uticaj na promovisanje i stvaranje pametnog, održivog i inkluzivnog razvoja u turizmu što će učiniti da turizam bude značajan faktor regionalnog razvoja ali i da dobije određene konkurentske prednosti, saznajemo u „EU za kulturno nasleđe i turizam“.

Kroz inovativna, kreativna i održiva rešenja, što je cilj ovog poziva „EU za kulturno nasleđe i turizam“, je da se podigne vidljivost regiona kao atraktivne turističke destinacije koji bi doprineo celokupnom ekonomskom razvoju regiona.

Ukupan budžet ovog poziva za Projekat je, kako navode u „EU za kulturno nasleđe i turizam“, 250.000 evra, a maksimalni iznos pojedinačnog projekta 50.000 evra. Pozivom je obuhvaćeno osam opština i gradova Donjeg Podunavlja i Istočne Srbije-Smederevo, Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin, Zaječar, kao i opština Topola u Šumadiji.

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ podržava razvoj turizma i promociju kulturnog nasleđa, sa ciljem podsticaja ekonomskog razvoja i stvaranju novih poslovnih perspektiva naročito u ruralnim sredinama. Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Podeli ovu stranu
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”).
U redu