ŠANSA ZA POSAO „MOJA PRVA PLATA“

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je 22. avgusta Javni poziv za realizaciju Programa podsticaja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ u 2022. godini. Cilj je da se podstakne osposobljavanje mladih i pruži podrška privredi u rešavanju problema sa nedostatkom kadrova. Prijavljivanje kandidata za Program „Moja prva plata“ je od trećeg do 31. oktobra, a osposobljavanje za rad je u decembru.

Program će omogućiti da se u ovoj godini do 10.000 mladih srednjeg i visokog obrazovanja, do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva, osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima u privatnom ili javnom sektoru. Program se sprovodi kod poslodavaca koji su spremni da pruže šansu mladim ljudima da steknu svoja prva radna iskustva, osposobljavajući ih za samostalan rad prema unapred utvrđenom planu osposobljavanja. Tokom devet meseci, mladi će uz mentora steći prva radna iskustva, primeniće stečena znanja, razviće nove veštine i unaprediće radne navike. Mesečna novčana naknada za mlade sa srednjim obrazovanjem je 25.000, a sa visokim 30.000 dinara.

Novak Popović, savetnik za zapošljavanje u NSZ Kladovo, kaže da se „mladi raspituju za ovaj program, a potom i registruju na portal. Prošle godine oko deset poslodavaca je pružilo šansu mladima da steknu neko radno iskustvo. Prema planu, prvo se poslodavci prijavljuju za program i oglašavaju pozicije, a nakon toga kandidati biraju pozicije na kojima bi želeli da rade. Nadamo se da će odziv biti dobar“, ističe Popović.

Program Vlade Republike Srbije „Moja prva plata“ sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Ministarstva omladine i sporta, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Podeli ovu stranu
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”).
U redu