„ZLATNA BUĆKA ĐERDAPA“ U PETAK I SUBOTU

Turistička, sportska i ribolovna manifestacija 38. „Zlatna bućka Đerdapa“ biće održana 19. i 20. avgusta u Tekiji, ribarskom mestu nedaleko od Kladova. Organizatori manifestacije su Turistička organizacija opštine Kladovo, Turističko društvo Tekija, a pokrovitelji su opština Kladovo i DOO „Tekijanka“.

U dva takmičarska dana spretnost u lovu soma drvenom spravom „bućkom“ pokazaće takmičari iz cele Srbije. U ovom posebnom načinu ribarenja na Đerdapskom delu Dunava koristi se bućka, drvena ili metalna naprava sa zaobljenim krajem. Ravnomernim udaranjem po površini vode alasi izazivaju neobičan zvuk koji soma pokreće iz dubine ka površini vode. Kao i prošlih godina, ulovljeni somovi se nakon merenja vraćaju u vodu. Za najbolje i najuspešnije takmičare glavni spoznor DOO „Tekijanka“ obezbedila je vredne nagrade. Osvajač prvog mesta dobiće čamac, drugoplasirani pentu, a osvajaču trećeg mesta pripašće štapovi za pecanje.

Ribolovna manifestacija počinje u šest sati ujutru startom bućkaroša, a završava se kasno u noć narodnim veseljem. Tokom dana odvijaće se sportska takmičenja, Kočin turnir i Tekijanka kup. Najmlađi će se oprobati u pecanju ribe na plovak, a maštovitost će pokazati na dečijem karnevalu. Naravno, nezaobilazno je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe, gde će meštani i gosti iskazati kulinarsko umeće. Večernji sati rezervisani su za muzički program. U petak u pola deset uveče nastupiće kladovski „Milja hotel bend“, a sutradan „Le Bonens“ iz Negotina i „Amadeus bend“.

bucka_program2
bucka_program1
previous arrow
next arrow
Podeli ovu stranu
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”).
U redu