Понедељак, 31. Јул 2017.

ВАНДАЛСКИ ЧИН У ДЕЧИЈЕМ ГРАДУ !!!

Непозната лица извршила су вандалски чин у дечјем парку, уништавањем државне имовине, који се налази у центру Кладова преко пута језера.Поломљене су дрвене клупе и дрвени елементи за игру, а пањеви за седење су разбацани широм парка.

Како сазнајемо на црпној станици су постављене камере и дат је налог Полицији да се прегледају снимци и одговорна лица идентификују. Апелујемо на истражне органе да се лица одговорна за овај вандалски чин приведу, са жељом да се овакве ствари у будуће не дешавају! Како стоји у Кривичном закону “Одузимање, оштећење и уништење туђе ствари”:

 Уколико неко одузме туђу покретну ствар, али без намере да тиме стекне некакву корист, односно оштети или уништи туђу ствар, било покретну или непокретну, биће кажњен новчано или затвором до шест месеци. Међутим, казна је већа зависно од вредности одузете, оштећене или уништене имовине и ако је реч о културном или природном добру. Највећа — до пет година затвора — следи у случају оштећења/уништења, уколико је штета већа од милион и по динара или је реч о културном добру, заштићеној околини непокретног културног добра или добру које ужива претходну заштиту.