Уторак, 06. Јул 2021.

УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ - ПОМОЋ У КУЋИ СТАРИМ ОСОБАМА И ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ КЛАДОВО

Општина Кладово је 30.06.2021.године, потписала уговор са Удружењем “Инклузија данас“ о пружању услуге социјалне заштите Помоћ у кући старим особама и особама са инвалидитетом. Дужина трајања уговора је 9 месеци, а укупна вредност је 4.230.000,00 динара. Реализација услуге почиње 01.07.2021.године.

„Услуга социјалне заштите - Помоћ у кући старим особама и особама са инвалидитетом, је значајна за наше суграђане у задовољавању свакодневних животних потреба и одржавању квалитета живота. Финансијска средства за реализацију ове услуге у износу од 2.000.000,00 динара обезбедила је  Општина Кладово, док је преостали износ од 2.230.00,00 динара обезбедила Република Србија преко Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Потписивањем уговора о набавци услуге са Удружењем „Инклузија данас“, омогућили смо коришћење услуге помоћ у кући нашим суграђанима којима је ова помоћ потребна. Са истим удружењем у претходном периоду имали смо добру сарадњу. Морам посебно да истакнем период у време ванредне ситуације изазване вирусом Ковид -19, када је старијој популацији становништва ова услуга била преко потребна и да похвалим ангжовање и рад геронто домаћица које су показале велику преданост у свом раду и ван уговорених обавезе из уговора зато што је њихова помоћ у тој ситуацији била неопходна.“ – рекао је Саша Николић, председник општине Кладово.

„Драго ми је што настављамо сарадњу са Општином Кладово, која је и у претходном периоду била квалитетна. Овом приликом општина наставља да показује бригу о старим лицима и особама са инвалидитетом који су корисници услуге“ - рекао је Ивица Крстовић, председник удружења.