Петак, 05. Март 2021.

СЕДНИЦА СО КЛАДОВО

На првој овогодишњој седници СО Кладово, одборничка већина усвојила је предлог Одлуке о постављању плутајућих објеката као и План за њихово постављање на седам локација на делу обале и воденог простора на територији наше општине. Како се чуло реч је о плутајућим објектима за угоститељство на води, затим за укрцавање и искрцавање путника, о понтонима за потребе власника чамаца и спортских клубова и сплавовима са кућицама на води.
Једногласну подршку добила је Одлука о месечном износу накнаде од 6000 динара, председницима Савета месних заједница, која ће се у 2021. години примењивати осам дана од дана усвајања на мартовској седници СО Кладово. Одборници Скупштине општине Кладово усвојили су и Извештај о раду у 2020. и План рада Општинског штаба за ванредне ситуације у овој години, као и Одлуку о организацији и функционисању Цивилне заштите на територији општине Кладово, која између осталог садржи именовање повереника цивилне заштите у граду и у 22 насељена места у нашој општини.

Зелено светло добио је и предлог измене Одлуке о образовању Савета за родну равноправност општине Кладово, који има седам чланова, као и предлог Одлуке о управљању јавним паркиралиштима којом се одређује начин организације послова у тој комуналној делатности о којој ће бригу водити ЈП "Комуналац". Јавна паркиралишта биће у три зоне прва је у улици 22. септембра од кружног тока до ПУ "Невен" у којој је паркирање ограничено на 60 минута, у другој и трећој зони које обухватају Дунавску, Обилићеву и улицу Стефаније Михајловић, односно Рибарску улицу паркирање није ограничено. Наплата паркирања спроводиће се радним данима од 7 до 21 сат и суботом од 7 до 14 часова. Коришћење паркинга недељом биће бесплатно.