Среда, 24. Март 2021.

СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На 8.седници Општинског већа у Кладову једногласно је усвојен предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о буџету општине Кладово за 2021. годину којом су буџетски приходи увећани за 30 милиона динара тако да приходна страна општинске касе за ову годину износи 840.226.000 динара.

У ребалансу овогодишњег буџета учествују пренета неутрошена средства из претходне године која ће се трошити за финансирање асфалтирања улица у сеоским срединама, али и у граду.

Подршку већника добило је Решење о пружању финансијске подршке противградним стрелцима на подручју општине Кладово у износу од 6.000 динара месечно на име трошкова насталих за време ангажовања на лансирним станицама.

На седници Општинског већа усвојен је предлог Нацрта Локалног акционог плана запошљавања општине Кладово за 2021. годину, у коме су садржани приоритети запошљавања, кроз реализацију програма Стручна пракса, односно за субвенције послодавцима за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих. Како је речено за ту намену из буџета локалне самоуправе у текућој години опредељено је 4,5 милиона динара, 3 милиона за програм Стручна пракса и 1,5 милиона динара за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих.

На седници је усвојен Правилник за подстицање програма или недостајућег дела за финансирање програма од јавног интерса које реализују цркве и верске заједнице у општини Кладово као и Решење о именовању комисије за спровођење јавног кокурса. За ту намену на годишњем нивоу у буџету је опредељено 3.000.000 динара. Зелено светло добио је и Правилник о о додели средстава удружењима грађана као и Решење о именовању комисије за спровођење јавног конкурса на којем је за програме удружења грађана из локалног буџета издвојено 4,2 милиона динара.

На мартовској седници Општинског већа усвојен је оперативни план за одбрану од поплава водотокова другог реда на подручју општине Кладово за 2021. годину. Реч је о документу који садржи методологију деловања и поступања кад је реч о спречавању ризика од полава, као и приоритетне превентивне радове у зони око 220 километара водотокова другог реда колико их је на подручју наше општине.