Понедељак, 28. Јун 2021.

ОПШТИНА КЛАДОВО НАГРАДИЛА УЧЕНИКЕ КОЈИ СУ ИМАЛИ НАЈБОЉЕ РЕЗУЛТАТЕ

На свечаности у Дому културе председник општине Кладово, Саша Николић уручио је награде најбољим ученицима кладовских основних и средњих школа. Ученик генерације у градској основној школи "Вук Караџић" је Ана Пуциникић, док је епитет најбољег у основној музичкој школи "Константин Бабић" понео Данило Бојанић. Ученик генерације у Средњој школи је Страхиња Сејмњановић.

Значајне резултате током школовања забележили су и основци из сеоских средина, Милица Трајиловић ученик је генерације у ОШ "Љубица Јовановић Радосављевић" из Подвршке, док је Нађа Лазаревић најбоља у ОШ "Светозар Радић" из Текије. Епитет ученика генерације у ОШ " Стефанија Михајловић" у Брзој Паланци, понео је Саша Ђурђевић.

- Бити у друштву најбољих, представља посебну привилегију за мене јер сам поносан зато што имамо тако успешну децу. У име руководства општине и у своје лично име желим да поздравим и оне који су били ваше највеће охрабрење и ослонац на том путу, Ваше родитеље и наставнике, који вечерас деле Ваш успех и зато смо заједно поносни на Вас. Надам се да ће се већина од Вас након школовања вратити у завичај и својим знањем помоћи његов будући развој. Општина Кладово је поносна на вашу младост и прегалаштво јер су нас школарци у нашем крају навикли на континуитет успеха и достојно Кладово представљају широм Србије. То нас обавезује да Вам се за уложени труд захвалимо и заједно поделимо радост успеха. Уверен сам да ћете ма где наставили своје школовање, осетити потребу да се вратите свом граду, да га унапређујете, развијате и чините најпожељнијим местом за живот и рад - поручио је Саша Николић, председник општине Кладово.

Локална самоуправа наградила је и све учеснике републичких школских такмичења, али је препознала и ангажовање кладовских средњошколаца који су у претходној школској години из свих предмета имали петице, па је њих 27 са просеком 5,0 наградила са по 6.000 динара. Основци ђаци генерације награђени су са по 10.000 динара, док је 28 добитника Вукове дипломе добило по 5.000 динара, дефинисано је Решењем Општинског већа. За ту намену из буџета општине Кладово издвојено је 582.000 динара.