Петак, 25. Јун 2021.

ОПШТИНА КЛАДОВО ДОНИРАЛА КЛИМА УРЕЂАЈ СЛУЖБИ ХИТНЕ ПОМОЋИ

Служби опште медицинске помоћи Дома здравља у Кладову, локална самоуправа донирала је клима уређај. Стара клима дуго је била у функцији, малог је капацитета тако да на тропским температурама нема одговарајући ефекат. Са новом донацијом ситуација се из темеља мења, нагласио је др Миша Тошић, начелник Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља и захвалио се општини Кладово што мисли на запослене и грађане.

Руководство општине Кладово препознало је потребе медицинског особља и грађана који се за помоћ обраћају Служби хитне медицинске помоћи и у тренутку је реаговало. Више од годину дана наши лекари боре се са вирусом корона, нови проблем задају свима високе температуре, чим смо сазнали да стара клима не функционише донели смо одлуку о куповини нове. С обзиром  да је на тропским температурама повећан број пацијената у Служби хитне медицинске помоћи, донација клима уређаја вредног 25.000 динара  на високим температурама олакшаће њихов боравак код лекара - нагласио је Саша Николић, председник општине Кладово.

Примопредаји клима уређаја присуствовали су др Дејан Чучулановић, члан Општинског већа задужен за здравство и Никола Вуковић, помоћник председника општине Кладово.