Петак, 17. Септембар 2021.

ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА СВИХ ВАТРОГАСАЦА СПАСИЛАЦА

Поводом Дана Сектора за ванредне ситуације и славе свих ватрогасаца спасилаца Дејан Фасујевић командир ВСО у Кладову уручио је Захвалницу сектора Саши Николићу председнику општине Кладово.

Ватрогасно-спасилачком одељењу у Кладову општина је уступила  на коришћење навално  ватрогасно возило  са противпожарним системом високог притиска и пратећу опрему чије  коришћење  доприноси  ефикаснијем деловању  на терену. Ватрогасци су увек спремни да реагују, 24 сата 365 дана у години, а локална самоуправа са свим својим ресурсима увек им је на располагању, рекао је председник општине Саша Николић. Од почетка године због пожара Кладовски ватрогасци интрвенисали су на терену 150 пута.  Командир Фасујевић се  захвалио локалној самоуправи која даје велику подршку ватрогасцима који штите животе и имовину грађана општине Кладово.

 Кладовски ватрогасци били су домаћини малишанима из предшколске установе "Невен".  Деца су разгледала  опрему, такмичила су се у ватрогасним вештинама, а домаћини су им у приближили занимање ватрогасца и упознали их са безбедним понашањем у случају пожара.