Петак, 26. Новембар 2021.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА И ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД КЛАДОВО НА ТЕМУ ЗАНЕМАРИВАЊА ДЕЦЕ

     У згради општине Кладово одржан је састанак Центра за социјални рад Кладово и супервизора из других центара Србије на тему занемаривања деце. Присутнима се на скупу обратио председник Општине Кладово Саша Николић, који је истакао добру сарадњу са директором Центра за социјални рад Љубишом Стојковићем. Ове године локална самоуправа издвојила је 25 милиона динара за кориснике центара за социјални рад.

- Сарадња са локалном самоуправом је коректна и обе стране се увек труде да нађу заједничко решење по питању разних препрека и проблема са којима се суочава Центар за социјани рад - рекао је Стојковић.

На тему презентације Занемаривање деце, председник је додао да су деца наша будућност и покретачка снага. Све што чинимо треба бити усмерено ка бољитку нашег друштва, а на нама је да заштитимо наше најмлађе. Као још једно од најраспрострањенијих, најупорнијих и најразорнијих кршења људских права у свету, а које углавном остаје непријављено због некажњивости, тишине, стигме и срама везује се за насиље над женама. Данас, 25.-тог новембра обележава се Међународни дан борбе против насиља над женама.

- Као председник општине, јавно апелујем на своје суграђане и сараднике да пријаве кршење људских права, да пријаве било који вид насиља. Жене и деца су слабији пол, заслужују поштовање и брига о  њима мора бити на првом месту - нагласио је Николић.