Петак, 03. Децембар 2021.

КАМПАЊА „16 ДАНА“ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

Потпредседница Владе, Зорана Михајловић, и амбасадор САД у Београду, Ентони Годфри, и њихови сарадници били су импресионирани после обиласка изложбе ручних радова Удружења домаће радиности "Мисија Креатива" које је основано са циљем да сачува и негује традицију и заборављене старе занате и рукотворине.

Стратегијом за родну равноправност и Стратегијом за спречавање и борбу против родно заснованог насиља над женама и насиља у породици имамо све основе да будемо још гласнији и упорнији у нашој заједничкој борби против свих облика насиља над женама - истакла је Зорана Михајловић.

Глобална кампања "16 дана активизма против насиља над женама" у целом свету спроводди се од 25.новембра Међународног дана борбе против насиља над женама, а завршава се 10.децембра Међународним даном људских права.

Поруке у Кладовском Дому културе су јасне: Не окрећемо главу од насиља, оно није приватна ствар, родно засновано насиље је недопустиво.

Сваки вид насиља треба пријавити надлежним органима, јер само тако можемо градити друштво које ће бити толерантније и сигурније, а нашој деци омогућити да стварају будућност која ће бити боља ако данас сви заједно радимо на томе - нагласио је Саша Николић, председник општине Кладово.