Среда, 15. Децембар 2021.

Безбедност деце у саобраћају

Школске 2021/2022. године настављена је сарадња  Агенције за безбедност саобраћаја и Савета за координацију безбедности саобраћаја општине Кладовo на реализацији кампање „Пажљивкова правила у саобраћају" посвећене безбедности деце у саобраћају. 

Агенција за безбедност саобраћаја обезбедила је 110 примерака илустроване књиге „Пажљивкова правила у саобраћају“ за ученике пет основних школа са територије општине и 100 примерака бојанке „Пажљивкова правила у саобраћају“ за Предшколску установу „Невен“ у Кладову. 

У реализацији активности посвећених безбедности деце у саобраћају, свој допринос  је дала и општина Кладово,преко Савета за безбедност саобраћаја општине Кладово.

За све ученике првих разреда основних школа са територије општине Кладово, набављени су дечији саобраћајни комплети, које је председник општинског Савета за безбедност саобраћаја Саша Николић са сарадницима, поделио ђацима првацима првог дана школске године.

У зони Основне школе „Вук Караџић“ у Кладову, у улици 22. септембра, постављени су знакови са лед дисплејима који приказују поруке у циљу повећања безбедности деце у саобраћају.

Део Програма Савета за безбедност саобраћаја на територији општине Кладово и даље ће се планирати за реализацију неопходних активности за повећање безбедности деце у саобраћају.