Четвртак, 22. Јул 2021.

15. Етно фестивал - Кладово 2021

Након добијања Сагласности за одржавање традиционалне манифестације "15. Етно фестивал - Кладово 2021" од Кризног штаба за сузбијање заразне болести ЦОВИД-19, Туристичка организација општине Кладово ће ове године организовати јубиларни ,,15. Етно фествал - Кладово 2021" у периоду од 06 - 07. августа.

Ове године Етно фестивал биће организован у мало другачијем формату него ранијих година, а све у складу са тренутном епидемиошком ситацијом у земљи и свету.

Током два дана трајања фестивала своје еко производе и ручне радове презентоваће излагачи из целе Србије на преко сто типских штандова који ће као и ранијих година бити постављени у улици 22. септембра.

У оквиру традиционалне манифестације „15. Етно фестивал – Кладово 2021“ у суботу, 07. августа 2021. године, биће одржан културно-уметнички програм, где ће се поред наступа три фолклорна друштва, одржати и концерт естрадне звезде Лепе Брене.

Почетак културно-уметничког програма је од 20:00 сати и трајаће до 24:00 сата.

Културно-уметнички програм биће одржан у средњовековној тврђави „Фетислам“ где ће бити постављена бина за одржавање
културно-уметничких догађаја.

Догађај ће бити организован уз спровођење свих мера на сузбијању болести ЦОВИД 19, прописаних од стране Владе Републике Србије, тако да ће улаз у тврђаву бити строго контролисан и ограничен. Улаз ће бити дозвољен само особама које поседују потврду о вакцинацији, особама који поседују потврду о прележаном вирусу и особама са потврдом о негативном ПЦР тесту или о брзом антигенском тесту на ЦОВИД 19).