REKONSTRUKCIJA DOMA KULTURE

Rekonstrukcija Doma kulture

Na objektu kladovske Biblioteke „Centar za kulturu“ u toku su radovi na zameni stolarije i energetskoj sanaciji koja se tiče obnove fasade objekta. Predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić, prilikom obilaska gradilišta, istakao je da je „objekat od neprocenjivog značaja za kulturni život već 47 godina i da je ovo najvredniji dar jedinoj ustanovi kulture u godini kada radno obeležava 150 godina čitališta na prostorima opštine Kladovo“.

Radovi na rekonstrukciji Doma kulture rezultat su izuzetne saradnje opštine Kladovo, kao i predsednika opštine Saše Nikolića i resorne ministarke Maje Gojković. Naime, opština Kladovo aplicirala je kod resornog ministarstva, u okviru Projekta „Gradovi u fokusu“, za dodelu sredstava za uređenje biblioteke, sa Projektom „Biblioteka-kultura čitanja“. Vrednost celog projekta je blizu 12 miliona dinara. Ministarstvo kulture Republike Srbije je opredelilo osam miliona dinara, a učešće lokalne samouprave je oko četiri miliona.

Planirani rok za završetak radova je do kraja godine.

 

Podeli ovu stranu
Translate »
Dragi posetioci, radi ispravnog rada i poboljšanja korisničkog iskustva ovaj sajt koristi kolačiće (eng. “cookies”). View more
U redu
Skip to content