Вести - Спорт

ОД 1.ЈАНУАРА 2017. НОВИ МОДЕЛ ФИНАНСИРАЊА СПОРТА

Петак, 07. Октобар 2016.
 

На састанку руководства општине Кладово и представника спортских клубова разговарано је о моделима  садржаним у Одлуци о финасирању или суфинасирању потреба и интереса грађана у области спорта из буџета општине Кладово у 2017 . години. Документ  је усвојен на седници Општинског већа и допринеће да се превазиђу бројне аномалије које су уочене у досадашњем начину финансирања спортских клубова из буџетских извора , нагласио је Радисав Чучулановић председник општине Кладово.

Детаљније

Пријем за Ању Цревар

Петак, 26. Аугуст 2016.
 

Председник СО Кладово Славиша Туфајевић организовао је пријем за Ању Цревар (16) јуниорску шампионку Европе у пливању  у дисциплини  400 метара мешовито, најмлађу чланицу Олимпијског тима Србије  на играма у Рију.

Детаљније

У ГРАДУ НА ДУНАВУ ОДРЖАНА ТРОЈКА ИЗ БЛОКА

Понедељак, 01. Аугуст 2016.
 

КЛАДОВЉАНИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ИЗ ХУМАНОСТИ 

У другом издању  спортско - хуманитарна акција "Тројка из блока "у Кладову  је одржана у  предивном амбијенту   на  терену градске основне школе . Учешће у брзом шутирању тројки узело је око стотину младих људи , а одлична атмосфера и сјајна организација привукла је  више од 2000  посетилаца.

Детаљније

ПРОМОЦИЈА СПОРТОВА ЗА НА ВОДИ

Петак, 29. Јул 2016.
 

Са плаже у Текији до Кусјака код ХЕ "Ђердап 2" запловили су учесници 15. наутичке Ђердапске регете  .На пловни пут дуг 92 километра  Дунавом , у 10 чамаца са ванбродским моторима и исто толико луксузних јахти , кренуло је око 100 љубитеља велике реке из Београда , Ниша, Неготина, Зајечара, Кладова и Текије .

Детаљније

Боља сарадња са Министарством омладине и спорта

Среда, 13. Јул 2016.
 

Председник Скупштине општине Калдово, Славиша Туфајевић, посетио је јуче државног секретара за спорт Предрага Перуничића. Тема састанка била је у вези пројеката за развој спорта у општини Кладово. Председник СО Кладово и г. Предраг Перуничић постигли су договор о бољој будућој сарадњи Министарства омладине и спорта са општином Кладово.

Детаљније

Председник општине Кладово испратио планинаре

Недеља, 16. Аугуст 2015.
 

У недељу,16. августа, је планинарско друштво ``Врх` било домаћин на учествовању у петој регионалној акцији која је окупила око 130 планинара из Тимочке крајине и градова централне Србије. Председник општине Кладово, др Драган Будујкић је лично поздравио све присутне и испратио планинаре са места њиховог окипљања код Пецке Баре у подножју Великог Штрбца. Учесници регионалне акције препешачили су стазу дугу 17,5 км, са успоном од око 800 м и висинском разликом од 671 м. Успешни организатори планинарског похода били су планинари из Кладовског друштва ``Врх`` а дружење у природи трајало је око седам сати.

Детаљније

Одржана традиционална Ђердапска регата

Петак, 24. Јул 2015.
 

У викенду за нама одржана је 14. Ђердапска регата, од Текије до ХЕ „Ђердап“2 до Кусјака, коју је свечано отворио председник општине Кладово, др Драган Будујкић. Наутичари, њих стотинак у 30. чамаца различитог габарита, за три дана у три етапе превалили су пловни пут дуг 92 километра. Наутика је још један од начина да се промовишу туристички потенцијали општине Кладово и афирмишу спортови на води.

Покровитељи регате били су ТОО Кладово и локална самоуправа.

Детаљније

Мршави и Дебели

Петак, 02. Мај 2014.
 

Утакмица „Мршавих и Дебелих“ суграђана завршена нерешеним резултатом.

Детаљније

Одбојкаши Ђердапа у Финској

Уторак, 22. Октобар 2013.
 

Одбојкаши кладовског тима Ђердап играће у Коколи, у Финској, са екипом Тикерита прву утакмицу шеснаестине финала Купа CEV.

Детаљније

Улична трка

Субота, 28. Септембар 2013.
 

Победница Уличне трке Кладово 2013. је руминка Анкуца Бобочел, учесница овогодишњег светског првенства. Улична трка Кладово 2013. одржана је после паузе од скоро двадесет година. 

Детаљније

Видео вести

Председник општине Кладово

Погледајте

AIESEC U KLADOVU

Погледајте

ПОМОЋ КЛАДОВУ

Погледајте