Вести - Култура

Концерт ансамбла из Румуније у Текији

Уторак, 21. Аугуст 2018.
 

Током 17. и 18. августа,  манифестација "Златна бућка Ђердапа" одржана је у Текији, општина Кладово. Манифестација се одржава сваке године у августу и окупља велики број риболоваца и туриста. Током догађаја одржавају се такмичења у кувању рибље чорбе, одбојци на песку, карневала за децу и друге занимљивости.

Детаљније

Концерт ансамбла из Румуније

Уторак, 24. Јул 2018.
 

Од 20 до 22.јула 2018.године у Кладову је одржан 13.Етно фестивал. Етно фестивал као  манифестација представља промоцију обичаја, традиције и куллтуре источне Србије, кроз очување старих заната, гастрономију, народну игру и песму.

Детаљније

Дан „Европског зеленог појаса“ у Кладову

Уторак, 19. Септембар 2017.
 

Општина Кладово де 24. и 25. септембра бити домаћин манифестације „Дан Зеленог појаса“ којим се обележава дан када је покренута европска иницијатива за заштиту простора који се протеже дуж бивше „Гвоздене завесе“.

Услед вишедеценијског Хладног рата, на линији раздвајања Источног и Западног блока створена је зелена зона у којој је бујала дивља природа. Зелени појас дуг 12.500 км од Баренцовог мора на руско-норвешкој граници, преко Балтичке обале, средње Европе и Балкана, Јадранског и Јонског па све до Црног мора, постао је уточиште многобројним угроженим дивљим врстама и очуваним стаништима.

Друштво за заштиту и проучавање птица Србије, као и представници општине Кладово, биће домаћини за госте из више од 9 земаља широм Европе, каже Милан Ружић, председник Друштва и додаје: „Велика је част да је Кладово, које се захваљујући националном парку „Ђердап“, нашло на простору Зеленог појаса, изабрано за место где де се обележити дан који треба поново да уједини Европу у новој мисији заштите природног и културног наслеђа“.

Детаљније

ДЕЧЈИ АВГУСТОВСКИ БАЗАР

Петак, 18. Аугуст 2017.
 

Дечји летњи базар размене, одржан је у  петак 18. августа 2017. године од 18,00ч до 21ч, на платоу испред Дома омладине у Кладову, где су се наши најмлађи дружили размењујући књиге, играчке, сувенире и разне рукотворине.

Детаљније

Програмска акција "Негујмо спрски језик" у организацији Министарства културе и информисања РС у Кладову

Петак, 05. Мај 2017.
 

Министарство културе и информисања Републике Србије у петак 5. маја 2017. године у Библиотеци "Центар за културу" Кладово, представља акцију која промовише културу читања са називом „Негујмо српски језик“.

Акција "Негујмо српски језик" званично је почела своју турнеју по Србији од марта 2017. године са циљем да се систематски и свестрано подстакне брига за очување и развијање српског језика, језичке културе о опште писмености.

Радисав Чучулановић, председник општине Кладово, присуствовао је отварању изложбе постера „Негујмо спрски језик“.  У одбрани лепог говора, акција садржи реализацију програма радионице „Негујмо српски језик“ у чијем раду учествују ученици основношколског узраста као и дружење са дечијим писцем Мошом Одаловићем „Час на српском“ и представу за децу Установе културе „Вук“ Београд"Играње речима"

Постер изложба „Негујмо спрски језик“ биће изложена у галеријском простору библиотеке сваког радног дана од 07х до 20х до 15. маја 2017. године

Детаљније

Одржан турнир у шаху

Четвртак, 13. Октобар 2016.
 

У хотелу ``Ђердап`` од четвртка 13.10.2016. г. До 16.10.2016.г. одиграва завршница Српске Лиге- Група Исток. Укупно наступа 12 екипа са по 8 играча. Боје Кладова бране шахисти Шах клуба ``Ђердап`. Шах клуб ``Ђердап`` је једна од ретких екипа са искључиво домаћим играчима и где пола екипе чине садашњи и бивши полазници Кладовске школе шаха. Кладовоје захваљујући раду чланова шах клуба и подршци општинске управе Кладова и Спортског савеза  седиште Шаховског савеза Борског округа и једино место Борског округа са организованом школом шаха.

Након одигрнаих 11 кола у плеј офу је решена Лига. Први је ШК ``Раднички`` из Ћуприје, други је ШК ``Мајданпек``. Из Лиге испадају ШК ``Хемичар` Неготин, ШК ``Влах`` и ШК ``Петар Митровић`` из Пожаревца. Наш ШК ``Ђердап`` Кладово је заузео 8. Место и остао у Српској лиги.

Детаљније

Zamenik predsednika opštine ugostio Atašea za jezik sa Francuskog instituta u Beogradu

Среда, 12. Октобар 2016.
 

Ataše za jezik u Francuskom istitutu u Beogradu Florans Koc tokom jednodnevne posete alijansi "Srbija-Francuska" razgovarala je sa Draganom Novakovićem zamenikom predsednika opštine Kladovo i njegovim saradnicima.

Zahvaljujući  angažovanju alijanse opština Kladovo unapredila je odnose sa Francuskom u oblasti frankofonije, ali i u drugim segmentima.Naša je namera da u narednom periodu saradnju usmerimo ka turističkim i kulturnim resursima,  jer za to postoji obostrani interes- kazala je Florans Koc.

Детаљније

Еко-дан у Кладовској болници

Понедељак, 10. Октобар 2016.
 

У организацији општине Кладово и Асоцијације за развој Кладово, уз подршку Телекома Србије, уручено је 50 гајби јабука Здравственом центру Кладово. Донацију су испред Здравственог центра примили директор др Борис Петровић  и помоћник директора др Марица Настасијевић. Пацијентима који се тренутно налазе на лечењу у Кладовској болници  општине Кладово јабуке су испред општине уручили заменик Председника општине Драган Новаковић и менаџер општине Саша Николић.

Детаљније

Дечији Eko фестивал

Петак, 07. Октобар 2016.
 

У оквиру дечје недеље у организацији општине Кладово и Асоцијације за развој Кладова, уз подршку Телекома Србије, реализован је пројекат Дечији фестивал, са циљем едукације и усмеравања пажње на стицање навика које утичу на правилан рзвој деце школског узраста.

Детаљније

Промоција општине Кладово на 5. Међународном сајму “Здраво-домаће-природно“ у Зајечару

Уторак, 04. Октобар 2016.
 

Регионална привредна комора Зајечар организовала је 5. Међународни сајам “Здраво-домаће-природно“ , 2. Сајам финансирања и 1. Сајам туризма у Зајечару 30.09-1.10.2016.године.

Туристичка организација општине Кладово учествовала је на сајмовима промовишући  туристичке потенцијале општине Кладово а председник скупштине општине Кладово, господин Славиша Туфајевић остварио је значајне контакте са представницима регионалних и националних комора и привреде суседних земаља.

Детаљније

Видео вести

Председник општине Кладово

Погледајте

AIESEC U KLADOVU

Погледајте

ПОМОЋ КЛАДОВУ

Погледајте