Уторак, 14. Март 2017.

ЗАВРШЕНА ДРУГА ФАЗА ОБНОВЕ СПОРТСКОГ ЦЕНТРА КОД КЛАДОВА

КРАТАШ ОТВАРА ВРАТА МЛАДИМА

 Поводом завршетка друге фазе реконструкције Омладинско спортског центра Караташ, новоизграђене објекте обишао је  министар омладине и спорта Вања Удовичић. Након  изградње трим стазе дужине 1200 метара , као и два  павиљона површине 500 метара квадратних  за смештај спортиста и теретане површине 250 квадрата са великим бројем справа и стреч салом,спортски комплекс код Кладова који се простире на 15,2 хектара  богатији је и за новоизграђену управну зграду, четири реновирана терена на отвореном и павиљон за смештај спортиста са 42 кревета.Кладово може да се подичи  најмодернијим  спортско омладинским центром - казао је министар Удовичић и додао да је Влада Републике Србије  преко Министарства омладине и спорта до сада у Караташ инвестирала 145 милиона динара.

- У наредна два месеца очекујемо и почетак треће  фазе радова  вредних  80 милиона динара чиме ћемо заокружити први део реконструкциј центра код Кладова. Караташ данас дише и живи другачије  у односу на период од пре три годинe када смо овде затекли руиниране објекте и урушене терене.Ово што је завршено  испуњава све светске стандарде када је реч о центрима за припреме спортиста чиме смо  показали колико желимо да Караташу вратимо стари сјај .Инвестирајући у Кладово и Источну Србију уверени смо да ће та општина постати  спортски центар у коме ће се усавршавати спортисти из Србије и Румуније-закључио је Удовичић.

Уз подршку Владе Републике Србије и Министарства омладине и спорта, Завод за спорт и медицину спорта Србије Караташу  враћа  некадашњи сјај .Инвестирање у обнову инфраструктуре је припрема за предстојећу сезону у којој у Караташу очекују спортисте из већине савеза.

-Прве две  етапа обнове Караташа успешно су приведена крају уз максималну подршку ресорног министарства, али ту није крај када је реч о инвестирању у инфраструктуру , нагласио је  директор Завода за спорт и медицину спорта Србије Горан Бојовић.

- Кампове које спортски савези добијају преко Министарства  организоваћемо у Караташу. Већ имамо чекирано 8500 ноћења, план за ову годину је 12000 , завршетком треће фазе обнове имаћемо 150 соба у рангу четири зведздице и то је потврда конфора са којим располаже Караташ- поручио је Бојовић.

Министарствo омладине и спорта Завод за спорт и медицину спорта Србије Караташу  враћа  некадашњи сјај и употпуњује  понуда која доприноси афирмацији туристичких потенцијала Кладовског краја- поручио је Радисав Чучулановић председник општине Кладово.

Караташ располаже са 350 двокреветних и трокреветних соба са купатилом.Цео комплекс садржи шест павиљона девет апартмана и осам осмокреветних бунгалова као и бројне отворене и затворене  терене .Реконструкција омладинско спортског кампа код Кладова биће настављена у још две фазе.