Среда, 12. Октобар 2016.

Zamenik predsednika opštine ugostio Atašea za jezik sa Francuskog instituta u Beogradu

Ataše za jezik u Francuskom istitutu u Beogradu Florans Koc tokom jednodnevne posete alijansi "Srbija-Francuska" razgovarala je sa Draganom Novakovićem zamenikom predsednika opštine Kladovo i njegovim saradnicima.

Zahvaljujući  angažovanju alijanse opština Kladovo unapredila je odnose sa Francuskom u oblasti frankofonije, ali i u drugim segmentima.Naša je namera da u narednom periodu saradnju usmerimo ka turističkim i kulturnim resursima,  jer za to postoji obostrani interes- kazala je Florans Koc.

Brojne aktivnosti alijanse Srbija- Francuska  oduvek su imale podršku lokalne zajednice, zato je namera da se ti odnosi dodatno oplemene, poruka je sa sastanka koji je protekao u srdačnoj atmosferi. 

- Razgovarali smo o modelima buće saradnje, kroz realizaciju novih  projekata.Odlazak profesra Adamović je veliki udarac za alijansu, ali članstvo mora da skupi snage i da nastavi svoju misiju negovanja prijateljstva između dva naroda i dva jezika-istakao je Dragan Novaković zamenik predsednika opštine Kladovo.

Alijansa "Srbija - Francuska" u Kladovu egzistira 21 godinu.Danas okuplja 50 članova koji realizuju brojne edukativne programe.