Четвртак, 28. Фебруар 2019.

УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ КЛАДОВО СНЕЖАНА БРЛОЖАНОВИЋ ПРИПРЕМА СЕ ЗА ПОХОД НА МОНБЛАН

Председник опшине Кладово Саша Николић и његов помоћник Горан Матовић задужен за спорт, омладину и друштвене делатности разговарали су са Снежаном Брложановић чланицом српске планинарске експедиције која се припрема за освајање 4807 метара висог врха Монблан. Реч је о алпинистичком походу  који подразумева бројне активности које млада планинарка спроводи уз подршку локалне самоуправе.

- Припреме су врло напорне, до сада сам учествовала на два успона на врх Мусали (2925 метара) на  планини Рила у Бугарској , реч је о највишем врху Балкана и на Триглав (2864 метра) у Словенији и била сам прва српкиња која се ове зиме  попела на највиши врх Јулијских Алпа.

У наредном периду предстоји нам успон на Гросглокнер (3798 метара) у Аустрији.  На својим походима носим заставу општине Кладово без чије подршке не би могла да се упустим у поход освајања Монблана.

Захваљујем се на подршци и разумевању. -нагласила је  Снежана Брложановић чланица ПД "Врх" Кладово.

 Руководство општине Кладово препознало је значај експедиције на Монблан  највиши врх Западне Европе  који се налази на граници Француске и Италије и одлучило је да помогне  Снежани Брложановић.

- Наша је оријентација да подржимо активности младих и амбициозних људи у општини Кладово, тако да није изостала подршка Снежани Брложановић која се припрема за алпинистички поход на Монблан.

Схватили смо да је млада спортисткиња себи поставила тежак задатак који је решив уз подршку локалне самоуправе тако да помоћ није изостала. Желимо да децу и омладину одвојимо од компјутера и мобилних телефона подржавајући  активности које су у сфери њиховог интересовања. Настојаћемо  да створимо још боље услове за реализацију њихових идеја - поручио је  Горан Матовић помоћник председника општине Кладово задужен за спорт, омладину и друштвене делатности.

 План је да седмочлана српска експедиција у којој ће бити Снежана Брложановић , а коју предводе чланови ПД " Вукан" из Пожаревца у освајање Монблана крене 17 јуна. Крајњи циљ је врх висок 4807 метара изнад којег ће се завијорити и застава општине Кладово.