Субота, 28. Септембар 2013.

Улична трка

Победница Уличне трке Кладово 2013. је руминка Анкуца Бобочел, учесница овогодишњег светског првенства. На дужини од 3150 метара, у конкуренцији 13 атлетичарки, била је и другопласирана Амела Терзић, репрезентативка Србије, европска шампионка до 23 године на 1500 метара и тренутно највећа европска атлетска „Звезда у успону“. Трећа на циљу била је Теодора Симовић из Новог Пазара. У такмичењу за најбржег надметало се у шест трка укупно око 350 учесника, од предшколског узраста до сениорске категорије.  У главној градској улици било је близу 2000 посматрача. Улична трка Кладово 2013. одржана је после паузе од скоро двадесет година. Најзаслужнији да она буде обновљена и организована тако да учесници буду највећа имена наше, европске, па и светске атлетике је Радован Арежина, председник општине Кладово, који је нагласио:

-Ако желимо да будемо општина која се дефинише као туристичко место пожељно је да манифестације организујемо и ван сезоне, како бисмо привукли пажњу посетилаца током целе године. Посебан успех је ако анимирамо наше најмлађе суграђане да и сами учествују у такмичењу и одвоје се од света компјутера.

Организатори манифестације били су општина Кладово и Спортски савез општине Кладово. Суорганизатори Драган Здравковић и Дане Корица, а промотер Уличне трке Кладово 2013. био је Емир Бекрић, освајач бронзане медаље на 400 метара са препонама на овогодишњем Светском првенству у Москви.